Wat is de Race of the Classics?

Welkom bij het grootste Europese zeilevenement georganiseerd door studenten, voor studenten: de Race of the Classics! Bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie met als doel het onderlinge contact tussen studenten van verschillende opleidingen te bevorderen, wordt dit evenement al sinds 1989 jaarlijks georganiseerd. Met ongeveer 500 studenten verdeeld over twintig verschillende klassieke zeilschepen, zal de vloot op 2 april 2017 voor de 29e keer uitvaren!

12489226_1142342982444925_4598491505812444056_o

500 studenten, 20 klassieke zeilschepen...

... één doel: in wedstrijdvorm naar Engeland varen. Waar vroeger de focus lag om het onderlinge contact tussen studenten te bevorderen, is tegenwoordig de focus van het evenement uitgebreid en wordt er ook naar gestreefd om het contact tussen de studenten en het bedrijfsleven te stimuleren. Elk gevormd studententeam is verbonden aan een hogeschool of universiteit, en zet zich voorafgaand – en uiteraard tijdens de Race of the Classics – in om de week in april tot een groot succes te maken. Onder de leiding van ervaren schippers ervaren de studenten hoe het er op een klassiek zeilschip op de Noordzee aan toe gaat: een unieke ervaring!