Awards

Awards

Ieder jaar zijn er prijzen te winnen tijdens de Race of the Classics. Hieronder vind u een overzicht van de prijzen.


 

Challenge Cup

Na een week racen op zee krijgt de winnaar van de Rees de Challenge Cup mee naar huis: een wisselbeker die wordt uitgereikt tijdens het grote eindfeest in Amsterdam.Voor de Challenge Cup worden er 3 grote rakken gevaren op de Noordzee. Aangezien elk deelnemend schip anders is, wordt er een rating (Tijd Correctie Factor) gebruikt. In deze rating zijn de eigenschappen van de schepen opgenomen, zoals bijvoorbeeld zeiloppervlak, lengte en gewicht. De gevaren tijd na elk rak wordt via de rating omgezet naar een eerlijke tijd. Hierdoor hebben alle schepen de kans om de Rees te winnen! Uiteindelijk krijgt ieder team voor elk rak punten, waarbij diegene die het hoogst eindigt de minste punten krijgt. Het team dat na alle etappes de minste punten heeft zal de winnaar van de Challenge Cup.

Het Gouden Kompas

Hoewel voor het berekenen van de uiteindelijke winnaar van de Rees gebruik wordt gemaakt van een rating, is er ook een prijs waarbij geen rating wordt gebruikt: Het Gouden Kompas. Het schip dat het eerste in Engeland arriveert is de winnaar van deze wisselprijs, een oud scheepskompas

Media Award

Het team dat het meeste aandacht heeft weten te trekken op sociale media wint de Media Award. Het doel is om aandacht en een ‘buzz’ te creëren rondom het team en schip om met deze rees-verhalen de klassieke zeilvloot op de kaart te zetten bij onze achterban, familie, vrienden, collega’s, geïnteresseerden en de pers. 

Race Achievement Award

Naast de drie prijzen die kunnen worden gewonnen tijdens het zeilen, is er ook een prijs die te winnen is zonder hard te varen. De Race Achievement Award, is een prijs die de organisatie uitreikt aan het leukste en best georganiseerde team. Voor de RAA zijn onder andere punten te halen voor een goede PR, aanwezigheid en gezelligheid tijdens de teamfeestjes, veiligheid in de havens en het tijdig nakomen van betalingsverplichtingen. Al voordat de Rees begint, zijn er dus al veel RAA punten te verdienen.

Gewonnen door Team Haagse Hogeschool 

Voor zover bekend


2019

Media Award

2018

Race Achievement Award (RAA)

2017

Media Award

2012

Race Achievement Award (RAA)

2008

Race Achievement Award (RAA)

2006

Challange Cup

2005

Challange Cup

1995

Challange Cup